Dodajanje medijskih vsebin (Flash, Video, Avdio)

MacromediaTM Flash, avdio in video datoteke lahko na vašo spletno stran dodajate na tri načine:
   

  • V urejevalniku teksta in slik, uporabite ikono  Vstavi medijsko vsebino. V tem primeru bodo vaše datoteke vgrajene v vašo stran, vendar si jih bo obiskovalec pred ogledom/poslušanjem moral še naložiti. Za takšne primere je bolje uporabljati datoteke, ki zasedejo manj. To so npr. glasba v ozadju, krajše flash animacije, krajši  ipd...
     
  • Medijsko vsebino lahko dodate tudi s pomočjo HTML izsečka. Tako lahko vgradite katerokoli medijsko vsebino, ki se nahaja na drugih lokacijah (Youtube, Google Video, ipd.). 
     
  • V področje za datoteke lahko dodamo medijsko vsebino, kot datoteko, ki si jo lahko prenese obiskovalec. Označite vrsto medijske vsebine z ikono, tako da bodo obiskovalci vedeli za kateri tip datoteke gre. 
     

 

Dodajanje medijskih vsebin v urejevalniku teksta in slik:

 

Dodajanje medijske vsebine v urejevalniku teksta in slik zahteva le nekaj enostavnih korakov:
 

  • Odprite urejevalnik teksta in slik in kliknite na  Vstavi medijsko vsebino. Datoteko lahko (tako kot sliko) prenesete z vašega računalnika ali s spletnega mesta (jeziček URL).  
  • Za dodajanje medijske vsebine kliknite na Brskaj (Browse) in poiščite datoteko, ki jo želite prenesti. Kliknite na Odpri ali dvokliknite datoteko. Pojavilo se bo sporočilo "nalagam datoteko". 
  • Ko ste uspešno prenesli datoteko, se bo pojavil kvadrat, ki določa končno pozicijo prenešene medijske vsebine. 
      

Medijsko vsebino, ki ste jo vnesli v urejevalnik vsebin, lahko sedaj urejate še posebej. Dodatne možnosti se bodo pojavile na desni strani v orodni vrstici.


    

 

  • Velikost videa (Na voljo za flash in video datoteke) omogoča, da videu določimo širino in višino. Če pri tem kliknete na ključavnico , bo s tem ohranjeno originalno razmerje.
  • Samodejno predvajanje (avdio/video datoteke) določa, da se medijska vsebina zažene samodejno, ko obiskovalec pride na stran, torej ko se ta osveži. (v odvisnosti ali medijska vsebina to omogoča ali pa je bila nastavljena že pri sami produkciji, kot npr. pri Flash datoteki)
  • Prikaži kontrole (avdio/video datoteke) omogoča, da se poleg medijske vsebine pojavijo standardni kontrolni elementi, kot so Play/Stop/Forward/ipd., ki so jih vaši obiskovalci vajeni.
  • Ponovi film (avdio/video fdatoteke) omogoča, da se video ponovi takoj.
  • Velikost in kvaliteta Flash datoteke (samo za flash) vam omogoča da določite kvaliteto in velikost flash animacije. Če klknete na ključavnico , boste s tem ob manjšanju ali večanju velikosti, ohranili razmerje med višino in širino. V mislih imejte tudi obiskovalce, katerih povezava do interneta je slabše kvalitete in ravno v takšnem primeru je bolje zmanjšati kvaliteto flash animacije.
  • Barvno ozadje flash datoteke (samo flash). Za izbiro barve kliknite na barvno paleto, v primeru da ne želite ozadja pa označite transparentno.
  • Vrsta oblivanja vam omogoča da določite, kako bo tekst oblival vstavljeno medijsko vsebino.

 

Pozor!

Nekatere medijske datoteke, kot so MP3 datoteke in filmi, se bodo v vašem administracijskem vmesniku prikazale kot področja (kvadrati). To še ne pomeni, da vsebina ni prenešena, temveč se morate za ogled vsebine odjaviti iz administracije in si stran ogledati, tako kot jo vidi vaš obiskovalec. 
 

Flash datoteke lahko predvajate tako v administracijskem vmesniku, kot tudi v končnem pogledu uporabnika/obiskovalca spletne strani. 

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".