Z urejevalnikom teksta in slik lahko na enostaven način ustvarjate povezave na tekstu ali slikah. Ustvarite lahko notranje povezave, ki vam omogočaj povezovanje strani znotraj veše spletne strani ali pa dodate zunanjo povezavo, ki vam omogoča povezavo na neko drugo spletno stran. 
Prav tako pa imate možnost ustvarjanja tako imenovanih sider, ki vam omogočajo, povezavo do  točno določenega dela spletne strani.

 


Uporabo sider na vaši spletno strani toplo priporočamo, saj bo vaše spletno mesto tako še bolj zanimivo in kompetentno za pajka, ki naj bi redno obiskoval vašo spletno stran in jo indeksiral za iskalnik Google.

 

1. Za ustvarjanje povezave, odprite urejevalnik teksta in slik in označite sliko ali del teksta, na katerega želite pripeti povezavo.

 

  

2. Ko označite tekst ali sliko, z zgornjega menija "Povezava" izberite povezavo, na katero želite da ta slika ali del teksta vodi. 

  

   

Če želite ustvariti zunanjo povezvo  na neko drugo spletno stran kliknite v prazno polje za povezavo in vpišite ali prilepite željeno zunano povezavo. Da potrdite zunanjo povezavo po vpisu kliknite zeleno puščico, ki se pojavi v samem polju ali pa kliknite na povezavo, ki se vam odpre v spustnem seznamu-

     

 

Zunanjo povezavo, ki ste jo predhodno že kopirali, lahko enostavno prilepite z bližnjico na tipkovnici:

  • Windows uporabniki: Kliknete v polje za povezavo in s pritiskom "CTRL + V" prilepite povezavo.
  • Mac uporabniki: Kliknete v polje za povezavo in s pritiskom "Apple + V" prilepite povezavo.   

 

Privzeto se vse notranje povezave odpirajo v istem oknu, zunanje povezave pa se odprejo v novem oknu ali zavihku. Z vklopom naprednih možnosti pa lahko odpiranje povezav prilagajate po svojih željah.

  • V istem oknu (Same Window)
  • V novem oknu (New Window)
  • Pojavno okno (Lightbox)

 

 

 

Prav tako pa lahko nastavite kot zunanjo povezavo tudi elektronski naslov. Ko povezavo z  elekronskim naslovom kliknete le ta odpre privzet program na vašem računalniku, ki ga uporabljate za elektronsko pošto.

 

Povezave s sidrom so zelo uporabna stvar, še posebej če želite uporabljati povezave, ki vodijo do določenega stavka, odstavka, slike ali sekcije spletne strani.
 

Najprej morate na mesto, kamor želite da vodi povezava, vstaviti sidro.
  

  • Odprite urejevalnik teksta in slik in kliknite v področje, kamor želite dodati sidro. Kliknite na ikono  Vstavi sidro. Pojavilo se bo majhno sidro. 

  • Za urejanje sidra, kliknite na sidro , ki ste ga ravno dodali. V desni orodni vrstici, se bo pojavilo okence, kjer lahko imenujete sidro. Pri tem bodite pozorni na to, da razmake označujete z podčrtajem (_) in ne uporabljate šumnikov, sičnikov in ločil. 
     

  • Da bo sidro dejansko opravljalo svojo funkcijo, torej omogočalo povezavo do dela vsebine, kjer se nahaja, kliknite na gumb Osveži in spremembe bodo shranjene.
     

 

Zatem ko ste vstavili sidro, mu sedaj lahko dodate tudi povezavo z iste ali druge podstrani, menija ali slike iz galerije.


Naredimo najprej tekstovno povezavo:

 

  • Izberite besedo, besedno zvezo ali stavek, ki mu želite dodati povezavo.

  • S padajočega menija na vrhu urejevalnika izberite stran na katero smo vstavili sidro.
  • Pojavil se bo še en meni, ki vsebuje vsa vstavljena sidra na izbrani strani. Izberite tistega na katerega želite da vodi povezava.

  • Kliknite na  za shranjevanje sprememb na spletni strani.

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".