Uporaba HTML izsečkov v urejevalniku

Uporaba HTML izsečkov v urejevalniku

 

HTML izsečki znotraj urejevalnika vam omogočajo enostavno integracijo zunanjih storitev ali vtičnikov znotraj vašega besedila. To so lahko gumbi za nakup, vdelava videa ali druge aplikacije, ki uporabljajo vdelavo preko HTML / Javascript kode.

 

Prav tako jih lahko dodate kot samostojne elemente na stran ampak so HTML izsečki znotraj tekstovnega urejevalnika bolj priročna rešitev, ko potrebujete postaviti izsečke okoli ali v razmerju z vsebino - na primer z uporabo tabel.
 

  • Odprite urejevalnik Besedila in Slik z dvojnim klikom nanj.

 

  • Kliknite na mesto kamor želite vstaviti HTML izseček in nato kliknite na HTML ikono  v orodni vrstici. Pojavila se bo ikona znotraj urejevalnika, ki nakazuje, da se tam nahaja HTML izseček.

  • Kliknite na izseček in na desni strani se vam bo prikazalo polje kamor lahko vpišete ali prilepite vašo kodo.

 

  • S klikom zunaj urejevalnika potrdite in shranite spremembe.


Pred dodajanjem kode v urejevalnik jo dvakrat preverite, da ne vsebuje napak, ki bi lahko pokvarile izgled vaše strani ali preprečile delovanje urejevalnika. Prosimo vas da upoštevate naslednje nasvete pred dodajanjem kode na vašo stran:


1. VEDNO TESTIRAJTE HTML IZSEČKE na strani, ki ni v uporabi in v glavnem vsebinskem elementu. Nikoli ne dodajajte HTML izsečka v nogo ali glavo razen če ste prepričani, da deluje tako kot mora in ne bo povzročil napak. 

2. Vedno najprej dodajte HTML izseček kot samostojen element in ga testirajte.

3. V kolikor izseček ne deluje pravilno lahko pokvarjeno podstran izbrišete v levem meniju > Pages.

V primeru pokvare spletne strani bo potrebna pomoč s strani tehnične podpore. Imejte v mislih, daj je to PLAČLJIVA STORITEV.