Vstavljanje Google zemljevida na spletno stran

S tem ko na vašo spletno stran dodate Google zemljevid, vašim obiskovalcem omogočite, da enostavno preverijo lokacijo vašega podjetja ali trgovine ter se do vas brez težav tudi pripeljejo.

1. Najprej poskrbite, da ste vpisani v svoj Google račun. Nato na Google Maps/Google Zemljevidi poiščite svojo lokacijo (naslov, ki ga želite prikazati na spletni strani). 



2. Kliknite na gumb "Skupna raba" (oz. Share). Pojavi se okence, ki vsebuje dva zavihka: Pošiljanje povezave (Send a link) in Vdelava zemljevida (Embed a map). Izberite zavihek Vdelava zemljevida, nastavite željeno velikost zemljevida in kopirajte vrstico s HTML kodo (preprosto z gumbom Kopiraj HTML ali Copy HTML).

3. Sedaj se vpišite v urejevalnik vaše spletne strani in na željeno mesto zemljevida (navadno je to v nogi strani in/ali na kontaktni podstrani) dodajte element HTML izseček, v katerega prilepite kopirano HTML kodo. 

 

4. Preden objavite spremembe preverite, če vam pozicija in velikost zemljevida ustrezata in ali funkcija približevanja/oddaljevanja deluje.

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".