Dodajanje Facebook "share" gumba

Če želite imeti na vaši spletni trgovini facebook share gumb, s katerimi bodo lahko uporabniki delili določene vsebine na svojem zidu z drugimi prijatelji, morate najprej ta gumb ustvariti na tej povezavi (http://www.facebook.com/facebook-widgets/share.php).

Svetujemo vam, da obdržite privzete nastavitve oz. jih nastavite takole:

  • Za STIL izberite gumb, ker je privlačnejši in poleg tega le gumb omogoča števec klikov
  • Za števec izberite "Inline with button"
  • Kot povezava za deljenje izberite "URL of parent page", ker boste vedno delili le trenutno stran na kateri se nahajate. Lahko sicer izberete "URL po meri", toda če želite delilti kako drugo stran, potem boste na tisto pač kopirali drug gumb
Če želite dodati gumb na svojo spletno stran, potem preprosto kopirajte kodo, ki se je zgenerirala. Če delate z orodjem Spletnik, potem boste dodali HTML izseček. V primeru pa, da dodajate gumb na določen artikel v vaši spletni trgovini, potem sledite spodnjim navodilom.

 

Dodajanje facebook share gumba na določen artikel v spletni trgovini

Prijavite se v administracijo vaše spletne trgovine in kliknite na Katalog -> Upravljanje z artikli. Nato izberite artikel in kliknite za urejanje. Gumb lahko dodate bodisi h kratkem opisu izdelka bodisi k podrobnem opisu izdelka. V obeh primerih v urejevalniku besedila kliknite na gumb v opravilni vrstici levo zgoraj - Izvorna koda.Tukaj notri lahko kopirate kodo za prikaz gumba in spremembe seveda shranite. Ko bo nekdo na izdelku kliknil na ta gumb, se bo ime izdelka avtomatsko prikazalo na njegovem zidu.

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".