Upravljanje s podstranmi

Možnost Upravljanja s stranmi v Spletniku ponuja pregleden seznam vseh strani vašega spletnega mesta, kot tudi enostaven dostop do lastnosti posamezne strani - nastavitveobjava vsebin, izbris, nastavitev za privzeto domačo stran ali za stran ob nepravilno vpisanem URL naslovu (Npr. Page Not Found).

Upravljanje s stranmi je na voljo v nadzorni plošči. Za dostop do te možnosti, se z miškinim kazalcem enostavno pomaknite nad ikono nadzorne plošče , v desnem zgornjem kotu administratorskega pogleda in izberite Upravljaj s stranmi. Prikazal se bo seznam strani z pripadajočimi možnostmi urejanja. Pa si jih malo pobliže poglejmo:

 

Razvrstitev strani

Seznam strani bo izpisan glede na datum zadnjega urejanja, z zadnjo urejano stranjo na vrhu. Strani lahko z klikom na povezavo "Ime strani" razvrstite tudi po abecedi. Vsaka stran, ki je prikazana tudi v navigaciji, je označena z zvezdico (*).

 

Rdeča ikona  označuje, da stran še ni bila objavljena - spremembe, ki so bile opravljene v administrativnem pogledu, obiskovalcem strani še niso vidne. Modra ikona Set As Your Home Page ikona označuje stran, ki je na vašem spletnem mestu določena za privzeto, domačo spletno stran. Modra ikona  puščice pa označuje stran, na katero bodo obiskovalci prišli ob neveljavnem URL zahtevku na vaši spletni strani.

V tem vmesniku lahko zelo enostavno poiščete podstrani, z vpisom korena besede v zgornjo iskalno vrstico. Če želite iskanje omejiti, vpišite #število zadetkov. 

 

Urejanje nastavitev strani

Prva ikona v seznamu možnosti predstavlja ikono Edit This Page za urejanje strani. S klikom boste v administratorskem pogledu odprli zahtevano stran in lahko boste pričeli z njenim urejanjem.

 

Objava strani

Preko upravljanja s stranmi lahko zelo enostavno sledite stranem, ki še niso v celoti vidne obiskovalcem vaše spletne strani in jih posamično ali v celoti tudi objavite.

Za objavo določene strani samo kliknite ikono  in objavo potrdite. Za objavo vseh sprememb na vseh straneh naenkrat, izberite možnost "objavi vse strani" na dnu prikazanega okna.

 

Izbris strani

Spletnik ima vgrajeno zaščito pred nepravilnimi povezavami - ne bo vam dovolil izbrisa strani, na katero se še vedno povezujejo menijske postavke ali druge spodstrani. Če želite torej izbrisati določeno stran, najprej poskrbite, da ste odstranili vse povezave na omenjeno stran, nato pa naredite sledeče:

 
  • V meniju "Upravljaj s stranmi" poiščite stran, ki jo želite izbrisati in nato kliknite ikono  koša , na skrajni desni strani..

  • Če ste pozabili odstaniti vse povezave na to stran, vas bo o tem obvestilo opozorilno okno, ki se bo prikazalo. Izbrišite povezavo in še enkrat kliknite ikono koša, na skrajni desni strani.

  • Stran je sedaj izbrisana tako iz administrativnega kot tudi iz običajnega pogleda. 

 

Določite privzeto, domačo stran

Vaša prva stran, bo samodejno določena tudi za domačo. Za določitev druge strani za domačo, na seznamu menija "Upravljaj s stranmi" poiščite željeno domačo stran in ob njej kliknite ikono . Sprememba bo izvedena takoj.

 

Določitev privzete strani za napačen vnos URL naslova

Če nekdo poskusi dostopati do neveljavnega URL naslova na vaši spletni strani, bo samodejno preusmerjen na stran za napačen vnos URL naslova. Stran lahko tudi sami izdelate in nanjo preusmerjate tovrstne zahtevke.

In to takole:

  • Izberite "Upravljaj s stranmi" kot je opisano že zgoraj
  • Poiščite stran, ki jo želite določiti za privzeto ob napačnem vnosu URL naslova
  • V isti vrstici izberite ikono puščice  in vsi neveljavni URL zahtevki na vaši spletni strani bodo preusmerjeni na to stran

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".