Vsebinski meniji

Vaša spletna stran je sestavljena iz različnih vsebinskih elementov - teksti, galerije slik, forumi, blogi, .... Vsakega od teh vsebinskih elementov je možno urejati. Preletite ga z miško in pojavil se bo modri kvadrat, ki označuje polje oz. element, ki ga želite urediti. Ikona  Uredi se nahaja v levem zgornjem kotu (kot prikazuje spodnja slika).

 


Ko z miško preletite ikono  Uredi, se vam bo odprl eden od t.i. vsebinskih menijev. 
Preko tega menija, lahko z vsebino počnete kar vas je volja! Vsebuje namreč možnosti za urejanje, premikanje, brisanje, prikrivanje, izbiranje, rezanje, kopiranje ali podvajanje vsebine. Vse te možnosti lahko vidite s klikom na . Lahko tudi že samo kliknete na ikono  Uredi in odprl se vam bo urejevalnik.

 

Ko z miško preletite vsebinske elemente, kot so npr. : Navigacijsko področje, Galerija slik, Področje za datoteke, Novice in Sekcije, se bo poleg ikone  Uredi, pojavila tudi zelena ikona  na desni strani.

 

 

Ikona  vam omogoča, da v področje, ki ga ta ikona zajema, vstavljate različne elemente. 
Naprimer, s klikom na ikono  v področju navigacijskega menija (slika spodaj), boste lahko dodali nove menijske postavke. V področju za datoteke boste lahko dodajali nove datoteke, ipd. Zeleni kvadratki vam bodo odkrili možnosti, kamor lahko nato dodajate izbrane elemente. Željeno lokacijo lahko izberete s klikom na zeleni kvadratek.


 

Nekateri vsebinski elementi, kot so prazen meni / podmeni ali HTML izseček, bodo obarvani sivo. Tako kot pri drugih vsebinskih elementih, tudi tukaj lahko dodajate nove elemente, z enostavnim preletom miške čez sivi kvadrat.  

 

Možnosti urejanja, ki se pojavijo ob preletu ikone  Uredi, so sledeče:

  • S klikom na  Uredi, se bodo odprle lastnosti izbranega vsebinskega elementa. 

 

  • Možnost  Premakni vam omogoča, da izbrano vsebino premaknete na drugo lokacijo. V tem primeru se bodo tam, kamor lahko premaknete izbrani element, pojavili zeleni kvadrati. Enostavno kliknite na kvadrat, ki se nahaja na izbrani lokaciji in vsebina se bo premaknila.

 

  • Če boste določeni element želeli izbrisati, se bo s preletom ikone  Izbriši, področje obarvalo z rdečo barvo. Vsako brisanje bo vedno naprej zahtevalo potrditev. Tako se boste namreč izognili nepotrebnim ali "slučajnim" izbrisom vsebine. 

 

 

  • Možnost Skrij pred obiskovalci bo vašo vsebino sicer ohranila v administracijskem pogledu, ne bo pa je prikazala na objavljeni spletni strani. "Skrita" vsebina bo v administracijskem vmesniku zamegljena. Tako boste namreč lažje ločili med objavljeno in skrito vsebino. Če skrito vsebino želite ponovno objaviti, na istem meniju enostavno izberite možnost Prikaži obiskovalcem.

 

 

 

  • Če želite premakniti, izbrisati, skriti, kopirati ali podvojiti več elementov hkrati, jih morate najprej  izbrati. Roza kvadratek bo označil vse elemente, ki ste jih izbrali in tako boste takoj vedeli, kateri elementi so "izbrani". Na enemu od teh elementov nato preko ikone  Uredi izberite akcijo (izbriši, Izreži, kopiraj,...) in akcija se bo izvedla za vse predizbrane elemente. S tem, si lahko prihranite zelo veliko časa!  

 

 

 

 

 

  • Za rezanje, kopiranje in nato prilepljanje vaše vsebine (elementov) izberite  Izreži ali  Kopiraj s pomočjo padajočega menija, ki se pojavi ob preletu ikone  Uredi. Vsebino lahko nato prilepite s pomočjo "Odložišča", ki se nahaja v desnem zgornjem kotu.

 

  • S klikom na možnost  Podvoji, boste ustvarili kopijo originalne vsebine.

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".