Osnovne nastavitve za urejanje besedila

Urejevalnik vam omogoča, da vsebini dodate tekst ter ga uredite z različnimi slogi. Za urejanje besedila se najprej prijavite v vaš urejevalnik ter izberite stran, katero želite urejati. Z dvoklikom na besedilo, se vam bosta odprli dve orodni vrstici za urejanje. 

1.) Zgornji gumbi za hitro urejanje.

Ob urejanje besedila se vam na zgornjem vrhu pojavi dodatna vrstica z možnostmi prilagoditve in urejanje besedila.

 Z ikonami za poravnano urejate poravnavo besedila. Možnosti poravnave (po vrsti) so leva, sredinska, desna ali obojestranska.

 Naslednja skupina ikon vam omogoča da besedilo oblikujete krepkoležeče, podčrtano ali prečrtano

 S klikom na ikono Link, besedilu lahko dodate povezavo. Opomba: označeno morate imeti besedo ali več besed, da lahko dodate povezavo. 

 V kolikor ste storili napako ali pa se želite vrniti na prejšnji korak, lahko to storite s klikom na ikono Razveljavi. Enako lahko storite tudi z ikono Uveljavi, da vrnete.

 Ikona vam omogoča, da ponastavite vse prilagoditve oblikovanja in vrnete besedilo v prvotno obliko, kot je bilo preden ste zaželi s spreminjanjem. 

 V kolikor želite del obstoječega besedila spremeniti v ločen element, to storite z ikono span. Označeno morate imeti besedilo, ki ga želite pretvoriti v nov element. 

 S klikom na ikono Done potrdite spremembe. Pozor - spremembe še niso javno objavljene, dokler shranite.

2.) Napredno urejanje pisave

Poelg hitrih nastavitev za urejanje besedila, so vam na voljo tudi napredne funkcije in možnosti. Pojavno okno z dodatnimi možnostmi se vam odpre na levi strani, ko kliknete na določen del besedila. 

Možnosti, ki se nahajajo v sklopu osnovnih nastavitev so:

Font Family - ta nastavitev določa vrsto pisave. Izbirate lahko med več kot 800 Googlovimi pisavami. Vrsto pisave lahko spremenite s klikom na spustni meni in izbirate med pisavami oziroma začnete vnašati ime pisave. 

Text Color - določate oziroma spreminjate barvo besedila. Barvo lahko spremenite le določeni besedi ali celotnemu odstavku.

Font Size - spremijate velikost pisave. Velikost se določa v pikslih.

Font Weight - spreminjate odebeljenost pisate. Normalno odebeljena pisava je 400, vrednost 700 pa je klasično odebeljeno.

 

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?


V tem primeru lahko preko vaše Spletnik nadzorne plošče oddate zahtevek za tehnično pomoč.

Povezava za oddajo zahtevka:
https://spletnik.platformax.com/frontend/tickets


Zahtevek lahko oddate tudi tako, da se vpišete v svojo Spletnik nadzorno ploščo in
v spustnem meniju "Pomoč uporabnikom" na vrhu strani izberete zavihek "Zahtevaj podporo".